Elke kat is anders en dat is ook hetgeen wat het zo leuk maakt. Geen kat is hetzelfde, maar toch heeft elk kattenras iets wat houvast geeft. Het is namelijk zo dat er verschillende karaktereigenschappen vaker voorkomen bij een ras dan bij de ander. Er zijn ontelbaar soorten kattenrassen tegenwoordig, maar de meest populaire hebben wij voor je op een rijtej gezet. Daarbij ook de voor- en nadelen.

De Britse korthaar

Niet te vergissen met de Britse langhaar. De Britse korthaar is een sociale en makkelijke kat. In hun kitten fase kunnen ze actief zijn, maar later is hier weinig van terug te vinden. Ze slapen, net zoals andere katten eigenlijk veel, maar ze zijn de ideale kat als je weinig drama wil hebben.

De Siamese kat

De Siamese kat is één van de oudste kattenrassen ter wereld. Het is een koninklijke kat, die ook koninklijk gedrag vertoond. Zorg er daarom voor dat je de Siamees als een prins of prinses behandeld. Maak de leefomgeving geregeld schoon en van een vieze kattenbak houden ze totaal niet.

De Siamese kat is kieskeurig qua eten, want als ze iets niet lekker vinden dan krijg je het er echt niet in. Dus stop maar met proberen en geef de voeding weg aan iemand anders.

Ragdoll

De Ragdoll is een sociale, liefdevolle en vooral rustige kat. Doordat ze zo liefdevol zijn, is de kans aanwezig dat ze zomaar met een wildvreemde naar huis gaan. Let hier dus op als je besluit je kat naar buiten laat.

Door zijn relaxte karakter is hij geschikt voor kleine kinderen en andere huisdieren.

De naaktkat of Sphynx

Als je denkt aan een naaktkat omdat deze weinig verzorging nodig heeft, dan zit je goed mis. Doordat de naaktkat geen haar heeft moet je deze geregeld wassen. Dit omdat er in plaats van haren een dun donslaagje om hun lichaam zit. Dit maakt de huids een stuk kwetsbaarder. Vergeet ook vooral de tanden en nagels niet.

In de omgang zijn ze gelukkig een stuk relaxer. Andere eigenschappen zijn: intelligent, nieuwsgierig, speels en aanhankelijk.

Beroemde hondennamen
Dit zijn de 5 populairste kattennamen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *