De meeste katten zijn geboren avonturiers. Klimmen, sluipen en hun prooi bespringen zit ze in het bloed. Om te voorkomen dat ze in huis jacht maken op je tenen of je sloffen vermaak je ze het beste met speeltjes voor katten. Is jouw kat juist kampioen bankhangen? Met de leukste kattenspeeltjes haal je zijn innerlijke tijger weer naar boven.

Er zijn honderden kattenspeeltjes waarmee katten zich kunnen vermaken, maar voor je kat wil je natuurlijk enkel het allerbeste. Daarom hebben wij de leukste speeltjes voor katten van 2022 op een rijtje gezet. 

Laserlampje

De klassieker onder de kattenspeeltjes, het laserlampje. Perfect voor als je zelf eventjes geen zin hebt om actief te zijn, kun je eenvoudig vanaf de bank spelen met jouw kat. 

Kattenhengel

Is jouw kat nog een beetje speels? Dan kun je hem zeker verleiden met een kattenhengel. 

Tampon

Katten zijn dol op tampons. Je kunt ze als alternatief gebruiken voor andere speeltjes. Let wel op dat het soms wat lastig uit te leggen is als er visite komt en er meerdere tampons door je kamer liggen :-).

De leukste kattenspeeltjes

Bij ons vind je de leukste speeltjes voor katten van 2022. Kies uit de top tien of ga op onderzoek uit naar andere speeltjes waar jouw kat helemaal weg van zal zijn. Er zijn ontzettend veel speeltjes en spelletjes om uit te kiezen en dat is maar goed ook. Iedere kat is immers weer anders.

Houdt jouw kat van jagen? Dan zal hij zich ongetwijfeld goed vermaken met een laserlampje. Moet zijn jachtinstinct juist een beetje worden aangewakkerd? Een speeltje dat trilt of wegspringt kan je kat net die trigger geven die hij nodig heeft om in beweging te komen. Wil je graag je band met je kat versterken? Dan is het extra leuk om samen te kunnen spelen. Een speeltje aan een hengeltje is dan ideaal.

Geloof het of niet, sommige katten houden van apporteren! Een klein en licht speeltje dat je viervoetige vriendje makkelijk op kan pakken, zoals een speelgoedmuis, zal in dat geval goed in de smaak vallen.

Vindt jouw kat het geweldig om in zijn speelgoed te bijten en het te knuffelen, terwijl hij over zijn rug rolt? Een kattenknuffeltje is dan ongetwijfeld het beste en leukste kattenspeeltje voor je kat – vooral als het ritselt of een ander geluid maakt.

Kattenspeeltjes voor kittens

Iedere kitten is weer anders en zal zo zijn voorkeuren hebben voor speeltjes. Daarom schaf je het beste een aantal verschillende kittenspeeltjes aan om te kijken waar hij zich het meest mee vermaakt. Kattenhengels doen het eigenlijk altijd goed. Je kunt het spel zo moeilijk of makkelijk maken voor je kitten als je zelf wilt. Daarnaast zijn muizenspeeltjes en balletjes een goede optie. Balletjes met uitsteeksels, waardoor het speeltje alle kanten op stuitert, zijn ook leuk voor kittens. De onverwachte bewegingen helpen je kat het meeste uit zijn jachtinstinct te halen.

Speelgoed hoeft je kitten niet per se lichamelijk uit te dagen. Het is ook goed om je kitten mentaal wat te doen te geven. Puzzelspelletjes voor je kat, waarbij je kitten moeite moet doen om zijn snoepjes te pakken te krijgen, zullen hem zeker druk bezig houden. Zo laat hij je tenen even met rust!

Goedkope kattenspeeltjes

Je hoeft geen vermogen uit te geven aan nieuw kattenspeelgoed. Er zijn goedkope producten te koop en je kunt zelf creatief bezig gaan.

Wil je goedkope speeltjes kopen? Een laserlampje, een kattenballetje of een speelgoedmuisje hoeft niet veel te kosten. Wil je je eigen kattenspeelgoed maken? Als je het simpel wilt houden, is een kartonnen doos of een wc-papierrolletje een leuk speeltje. Het zal je misschien verbazen hoeveel plezier een kat kan beleven aan een simpele kartonnen doos! Heb je een eenzame sok in je sokkenlade liggen? Vul het op met vulling en kattenkruid en naai de sok dicht. Je kat zal er zeker even zoet mee zijn!

Wil je een speeltje maken waarmee je samen met je kat kunt spelen? Maak een wack-a-mouse-speeltje. Hiervoor heb je een kartonnen doos nodig en een speelgoedmuisje. Maak een opening waar je je arm in kunt steken. Maak vervolgens een aantal gaatjes – een stuk of tien – in de bovenkant van de doos. Steek je arm in de doos en steek de muis telkens door een ander gaatje. Je kat zal proberen de muis te vangen, maar weet natuurlijk nooit door welk gaatje het muisje komt gluren!

Waarom speeltjes voor katten gebruiken?

Kittens zijn bommetjes energie. Ze rennen, klimmen, bijten en jagen. Om te voorkomen dat je kitten je hele huis op stelten zet, leid je die energie in de juiste banen. Dit doe je door samen te spelen. Op deze manier train je ook de coördinatie van je kitten, werk je aan een band met je huisdiertje en blijft je kitten in vorm.

Ook voor volwassen katten is het belangrijk te blijven spelen. Sommige volwassen katten hebben de neiging de hele dag op de bank te luieren. Hierdoor worden ze snel te dik en dit kan gezondheidsproblemen met zich mee brengen. Om je kat blij en gezond te houden, moet hij in beweging blijven. Daag hem uit met een nieuw speeltje en speel samen met hem leuke spelletjes. Dit houdt je kat nieuwsgierig en het wakkert zijn jachtinstinct opnieuw aan.

Is je kat zijn speeltje beu? Doe wat kattenkruid in het speeltje als dit mogelijk is. Dit zal zeker zijn interesse wekken. Is het speeltje aan vervanging toe? Verras je viervoetige vriendje dan met een van de beste speeltjes voor katten van 2022!

Hoe verwijder je kattenharen van jouw bank?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *