Ieder baasje heeft er last van, behalve de eigenaren van de naaktkatten… kattenharen! Katten verliezen nou eenmaal veel haren, vooral wanneer we wisselen van seizoen. Deze haren vind je vervolgens overal terug, op je kleren, in je eten, maar dus ook in en op jouw bank. Daarvoor hebben wij een aantal handige tips opgesteld zodat jij de kattenharen gemakkelijk kunt verwijderen.

1. Stofzuigen

De eerste tip, en de meest voor de hand liggende, is stofzuigen. Om zo efficient mogelijk de kattenharen te verwijderen met jouw stofzuiger is het van belang om dit in een tegengestelde richting op te zuigen. Hierdoor komen de vastzittende haren makkelijker los.

2. Raamwisser

Ja je leest het goed, niet alleen handig voor glas, maar dus ook voor je bank. Zorg ervoor dat je met de zwarte strip over de bank gaat, zodat je geen halen of plooien krijgt.

3. Gebruik een schoonmaakhandschoen

Je kunt natuurlijk kledingrollers of plakband gebruiken, maar dan ben je over een uur nog bezig. Dit kan veel sneller door een rubberen schoonmaakhandschoen te gebruiken. Je weet wel, die gele :-). Door met de handschoen over de haren te vegen, komt er een statische lading vrij. Deze statische lading zorgt ervoor dat de haren gemakkelijker van je bank afgaan.

4. Maak je handen nat

Maak je handen nat en wrijf met je natte hand over de bank heen. Doordat je hand nat is, komen de haren los en blijven deze bij elkaar. Verzamel de haren bij elkaar en gooi ze weg als 1 grote haarbal. Let wel op dat je je handen niet te nat maakt, anders kunnen er vlekken in je bank ontstaan en dat is zonde.

5. Borstel je kat

Een tip waar je nu misschien niets aan hebt aangezien je al haren op je bank hebt, maar borstel je kat regelmatig. Door dit te doen zorg je ervoor dat de loszittende haren niet op jouw bank komen. Daarnaast vinden katten het ook nog eens prettig, zo help je ze een handje.

De leukste kattenspeeltjes van 2022
Beroemde hondennamen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *