Tegenwoordig zijn we steeds vaker aan het koken met de airfryer. Deze Airfryer recepten kun je overigens prima geven aan je katten. Let op het is belangrijk om te onthouden dat katten een specifiek dieet hebben dat voornamelijk gebaseerd is op hoogwaardig kattenvoer. Hoewel sommige voedingsmiddelen veilig zijn voor katten, zijn er ook veel voedingsmiddelen die giftig kunnen zijn. Let daarom goed op wat jij aan je kat geeft.

Hier zijn enkele airfryer gerechten die ingrediënten bevatten die veilig kunnen zijn voor katten, maar ik raad aan om deze te combineren met het reguliere kattenvoer van je kat en het als een traktatie of aanvulling te beschouwen:

1. Gekookte kip

Je kunt kippenvlees in de airfryer bereiden zonder toegevoegde kruiden of specerijen. Kip is een goede bron van eiwitten voor katten. Zorg ervoor dat je het kippenvlees goed gaar maakt en laat het afkoelen voordat je het aan je kat geeft.

2. Zoete aardappelfrietjes

Snijd zoete aardappelen in dunne reepjes en besprenkel ze met een klein beetje olijfolie voordat je ze in de airfryer bereidt. Dit kan een lekkere traktatie zijn voor katten, maar geef ze alleen kleine hoeveelheden, want te veel zoete aardappel kan spijsverteringsproblemen veroorzaken.

3. Pompoenblokjes

Snijd pompoen in kleine blokjes en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Pompoen kan een goede bron van vezels zijn en kan helpen bij de spijsvertering van katten. Zorg ervoor dat je de pompoen goed gaar maakt voordat je het aan je kat geeft.

4. Zalm Teriyaki

Katten zijn over het algemeen dol op zalm. De binnenkant van dit Zalm Teriyaki recept kun je prima geven aan jouw kat.

Het is altijd belangrijk om nieuwe voedingsmiddelen geleidelijk aan het dieet van je kat toe te voegen en goed op eventuele negatieve reacties of spijsverteringsproblemen te letten. Raadpleeg bij twijfel altijd je dierenarts voordat je nieuwe voedingsmiddelen aan je kat geeft.

Hoe vaak moet je je hond uitlaten?